Mät upp alla ingredienser till curden i en tjockbottnad kastrull.
Smält ihop alltsammans på medelvärme på spisen - viktigt att hela tiden röra om i bottnen med en visp som når överallt. Är du osäker - värm i vattenbad istället.
När alltsammans smält fortsätter du värma curden tills den närmar sig kokpunkten och tjocknar. Så fort detta börjar hända tar du kastrullen av värmen och rör tills du fått en stabil kräm. Skulle det ha bildats klumpar är det bara att hälla krämen genom en sil.
Häll upp curden i en skål att svalna och ställ åt sidan.
Kexbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret.
Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant.
Förgrädda botten i 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler medan du gör fyllningen.
Cheesecake-fyllning
Rör ihop osten med sockret till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Ta 1 dl av curden och rör ner den i smeten.
Sänk ugnsvärmen till 150 C.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
Bred resterande havtornscurd ovanpå kakan och ställ i kylen att stelna till sig tills servering. Bäst konsistens har kakan följande dag, så förbered den gärna!